Yogascholen & yogastudio's in jouw buurt
Yogascholen in Nederland

Puppy Yoga

Wat is Puppy Yoga en waar kan ik het beoefenen?

Wat is Puppy Yoga?

Puppy Yoga is de nieuwste trend in yogaland. Zoals de naam misschien al doet vermoeden is dit een yogavorm die je samen met jouw hond beoefent. Hierbij wil ik wel gelijk zeggen dat het vooral yoga met honden is, in plaats voor yoga voor honden.

Het draait bij Puppy Yoga namelijk vooral om de connectie die je met jouw hond aan gaat. Tegelijkertijd is het doel het creëren van een (nog) betere band tussen jou en de viervoeter. Daarnaast zal Puppy Yoga ook zorgen voor een peaceful mind voor jullie beide. Deze vorm wordt ook wel eens Doga genoemd, als combi van Dog & Yoga!

Wat kan ik verwachten van een Puppy Yoga les?

Misschien denk je nu: yoga met honden… maar mijn hond kan dat toch helemaal niet? Daar heb je zeker gelijk in. Het is daarom ook niet de bedoeling om jouw hond aan het yoga’en te zetten. Daarentegen mag jij tijdens de les gelukkig wel lekker aan de bak met enkele fijne Asana’s en Yoga poses. De aanwezigheid van jouw hond en de interactie met het beeste zorgt vervolgens voor een unieke ervaring. Hierbij zal een wisselwerking tussen de energieën plaatsvinden die echt merkbaar is. Jij ontspannen, jouw hond ontspannen. Jij gestresst, jouw hond gestresst.

Kan iedere hond mee doen met Puppy Yoga?

Over het algemeen is Puppy Yoga geschikt voor alle honden, ongeacht hoe goed het beestje getraind is. Het is hierbij wel handig als de basis commando’s aangeleerd zijn. Toch moeten wij wel een kleine sidenote plaatsen. Honden die zeer slecht controleerbaar zijn of bijvoorbeeld een gedragsstoornis hebben, zullen misschien niet lekker gaan op Puppy Yoga. Zowel voor jou als het beestje werkt de les dan misschien averechts. Dit kan jij zelf het beste inschatten.

Kan ik zonder hond ook meedoen aan Puppy Yoga?

Als je zelf geen hond hebt, dan hoeft dat vaak helemaal geen probleem te zijn. Er zijn genoeg Puppy Yoga lessen waarbij je ook zelf zonder hond mee kunt doen. De hondjes van jouw mede-deelnemers zullen namelijk lekker vrij rond dartelen en ook jou zo nu en dan van een bezoekje voorzien. Controleer dit vooraf wel even bij de yogaschool die jij op het oog hebt.

Waar kan ik Puppy Yoga beoefenen?

Puppy Yoga is enorm opkomend, toch staat deze yogavorm nog in de kinderschoenen. Daardoor kan het lastig zijn om een geschikte locatie bij jou in de buurt te vinden. Heb jij interesse maar vind je het lastig een yogaspot te vinden? Dan staat Yoga Vandaag voor je klaar! Neem vooral even contact met ons op zodat wij jou een handje kunnen helpen.

Kijk ook eens op de websites van onderstaande yogascholen voor een actueel Puppy Yoga aanbod:

Yogapret.nl

Yogamethond.nl

Yogaendogs.nl

Charlotte van Oss
Author: Charlotte van Oss

Yoga is mijn hobby, mijn passie en mijn werk. Als liefhebber, beoefenaar en instructrice kan ik gerust zeggen dat yoga absoluut mijn ding is!

Geschreven door

Andere Yoga Stijlen